دریافت خدماتی با کیفیت بالا میتواند بالاترین انتظار مشتریان از اپراتورهای اینترنت پرسرعت باشد. بدون شک یکی از فاکتورهای اصلی دریافت چنین خدماتی، مودمهایی است که اپراتورها ارائه میدهند. سختافزاری که حلقهی واسط بین رایانه یا تلفن همراه کاربر و شبکهی جهانی اینترنت است. در این مقاله سعی داریم در مورد مودم TD-LTE و تأثیر آن در دستیابی به بهترین کیفیت سرویس اینترنت صحبت کنیم همچنین عواملی که مانع از دریافت سیگنال مناسب خواهد شد، مورد بررسی قرار میگیرد.
شرکت ارتباطات مبیننت در راستای ارائهی خدماتی با کیفیت مناسب، نصب مودم را در محل مورد نظر کاربر (منزل یا محل کار) توسط کارشناسان نصب انجام میدهد. کارشناسان نصب با علم به موقعیت آنتنهای رادیویی و همچنین آگاهی از عواملی که در محل نصب مودم مانع از دریافت سیگنال مناسب میشود، قادرند مودم را در مکان مناسب با بهترین کیفیت به مشتری تحویل دهند.
چه عواملی مانع از دریافت سیگنال مناسب میشود؟
با وجود اینکه نصب مودم TD-LTE مبیننت توسط کارشناس متخصص انجام میشود اما ممکن است به دلایلی مانند تغییرات فیزیکی محل، ساختوسازها و عوارض جغرافیایی، سرعت اینترنت شما دچار کاهش شود. در این گونه موارد بهتر است دنبال محل مناسب دیگری برای مودم در منزل خود باشید. عوامل بسیاری ممکن است به صورت غیرمستقیم در عملکرد مودم اختلال ایجاد کند و مانع از دریافت مناسب سیگنال توسط دستگاه شود که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نزدیکی به دستگاههای الکترونیکی: وسایلی مانند یخچال، مایکروویو و دستگاههای بلوتوثی ممکن است به دلیل ایجاد نویز یا امواج در کارکرد مودم اختلال ایجاد کنند. بنابراین توصیه میشود مودم از این وسایل دور باشد.
- فاصله کاربر از مودم: از آنجایی که امواج Wi-Fi به صورت 360 درجه پخش می شوند بهتر است مودم را تا جای ممکن در مرکز منزل قرار داده و در جهت دریافت امواج Wi-Fi قوی در نزدیکترین فاصله به مودم باشید. ممکن است در جهت افزایش طیف امواج وایفای نیاز به استفاده از یک تقویتکننده پیدا کنید. این دستگاههای کمکی به مودم متصل شده و موجب افزایش برد امواج وایفای میشوند.
- دیوارهای بتنی و فلزی: دیوارهای بتنی و فلزی تقریباً نفوذ سیگنالهای مودم را مسدود و غیرفعال میکنند. بهتر است تا جای ممکن از قراردادن مودم در طبقات پایین ساختمان مانند پارکینگ یا زیرزمین که دیوارهای بتنی یا درهای فلزی دارند اجتناب کنید. مودم TD-LTE بهتر است در مناطق مرتفع منزل مانند بالای کمد، کتابخانه، قفسه و همچنین نزدیک به پنجره قرار گیرد. رعایت این نکات میتواند قدرت دریافت سیگنال مودم را افزایش داده و در نتیجه اینترنت پرسرعتتری را برای شما فراهم کند.
چگونه مودم امواج رادیویی بهتری دریافت میکند؟
اگر از رفع تمامی مواردی که ممکن است مانع از دریافت سیگنال مناسب شود اطمینان پیدا کردید ولی همچنان از وضعیت اینترنت رضایت ندارید باید پارامترهای دیگری را به طور مشخص در مورد خود مودم بررسی کنید.
- ارتفاع مودم از زمین: مودم باید حداقل در فاصلهی 50 سانتیمتری بالاتر از سطح زمین قرار بگیرد. این امر باعث میشود علاوهبر افزایش برد امواج رادیویی، از تداخل با سایر امواج نیز جلوگیری شود.
- بررسی وضعیت RSRP و SINR : پارامتر RSRP معرف قدرت سیگنال دریافتی است. پارامتر SINR نیز معرف کیفیت سیگنال دریافتی است بررسی این دو پارامتر در اصل بررسی ارتباط مودم تا آنتنهای نصبشده در سطح شهر است. برای اصلاح این دو پارامتر ابتدا در نوار آدرس مرورگر IP مودم یعنی (1. 1. 168. 192) را وارد نموده و سپس نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. توجه داشته باشید که نام و رمز در پشت مودم شما درج شده است. پس از ورود به پنل مدیریتی مودم، باتوجه به مدل دستگاه خود یکی از مسیرهای زیر را دنبال کنید.
- AM3000 : Wireless Configuration - LTE - Interface Info
- AM3100V : LTE Configuration - Interface Info
- GEMTEK125 : Mobile Network - Status - LTE Information
- B612 : Setting - Device Information
- SLC-130S : Status - LTE - LTE Status
- TENDA : Information - Device Information
- SLR-120S42G : Status – LTE - LTE Status
در این صفحه روبروی شاخص RSRP یک عدد منفی درج شده است که هر چقدر مقدار آن به صفر نزدیکتر باشد قدرت دریافت سیگنال توسط مودم شما بهتر خواهد بود. در همین صفحه روبروی شاخص SINR عدد مثبتی درج شده که هرچقدر از 5 بیشتر باشد کیفیت سیگنال دریافتی توسط مودم شما بیشتر خواهد بود.
مرحله پنجم: مودم را در محل استفادهی خود جابهجا کنید تا این پارامترها به اعداد مذکور (مرحله چهارم) نزدیک شوند. به یاد داشته باشید هر چقدر مودم در ارتفاع بالاتری مانند روی قفسه یا کمد و نزدیک پنجره قرار گیرد سیگنال بهتری دریافت خواهد کرد.
نکته آخر
نکتهای که ممکن است از دید بسیاری از کاربران پوشیده بماند این است که عواملی جدا از شرایط مودم و آنچه گفته شد در برخورداری از اینترنتی مناسب موثر است. در واقع هنگامی که مودم در بهترین محل منزل کاربر قرار دارد و تمامی بایدها و نبایدها برای سیگنال قوی و با کیفیت رعایت شده است اما همچنان رضایت صد در صدی از خدمات دریافتی وجود ندارد؛ بهتر است قبل از جابهجایی مودم و یا تغییرات در تنظیمات مودم از اتصال مودم به سیستم اطمینان حاصل شود.
- بررسی غیر فعال بودن فیلترشکن، پروکسی و VPN
- بررسی مرورگرهای مختلف و انجام تنظیمات آن (پاک کردن Cache مرورگر، چک کردن تیک پروکسی، برداشتن تیک pop up، زدن کلید Restore default setting که برگرداندن مرورگر به حالت اولیه است.)
- اطمینان از اینکه بر روی کارت شبکه، DNS برقرار نشده باشد.
ممکن است موارد فوق با انتخاب بهترین محل مودم ارتباط مستقیمی نداشته باشد. اما شاید اگر قبل از جابجایی مودم برای دریافت امواج بهتر این نکات ساده توسط کاربر بررسی شود، دیگر نیازی به جابهجایی مودم نباشد و کاربر بهراحتی به سرعتی مناسب دست پیدا کند.
در نهایت ذکر این نکته ضروری است که حتی با انتخاب بهترین محل برای مودم، باز هم ممکن است عواملی خارج از کنترل کاربران و اپراتورها بر عدم دسترسی به شبکهای پایدار و اینترنتی با سرعت مناسب تاثیر مستقیم بگذارد. جدای از این عوامل در صورت بروز مشکلاتی فراتر از آنچه گفته شد کارشناسان پشتیبانی شرکت ارتباطات مبیننت می توانند راهکارهای مناسبی را در اختیار کاربران بگذارند. برای صحبت با کارشناسان مبیننت تنها کافی است با شماره تلفن سراسری 1575 تماس بگیرید.