پس از عبور از مسیر پر‌ فراز‌ و‌ نشیب فناوری، از Dial Up و ADSL و وایمکس، انتظار کاربران از اینترنت LTE دسترسی به اتصالی پایدار با سرعتی بالا و بدون قطعی و نوسان‌های مکرر است. اما در بعضی موارد با صرف هزینه‌های بسیار و توجه به تمام نکات سفارش‌شده از سمت اپراتورها باز‌هم کاربران از وضعیت اینترنت خود رضایت کافی ندارند.

با‌توجه به اینکه مودم‌ها نقطه اتصال بین دنیای اینترنت و رایانه یا تلفن همراه مشترکین هستند، در مرحله اول توجه به وضعیت مودم و عواملی که مانع از عملکرد صحیح آن می‌گردند مورد توجه کاربر و اپراتور قرار می‌گیرد. در این مقاله سعی داریم به بررسی عوامل و شرایطی که مانع از دریافت سرعت مناسب می‌شود بپردازیم. همچنین عواملی که عملکرد مودمTD-LTE  را بهبود می‌بخشد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

عوامل موثر بر عملکرد مناسب مودم TD-LTE

وظیفه‌ی مودم برقراری ارتباط با اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت (ISP) است تا بتوانید از این شبکه جهانی استفاده کنید؛ اما واقعیت امر این است که عوامل بسیاری در عملکرد مودم اختلال ایجاد می‌کنند و نباید انتظار داشت در تمامی نقاط منزل یا محل کار خود سیگنال خوبی دریافت کنید. با ‌این وجود با رعایت نکاتی ساده می‌توان عملکرد مودم را بهبود بخشید و به سیگنال مناسب‌تری دست یافت. آنچه تمامی اپراتورها به مشترکین توصیه می‌کنند به شرح زیر است:

  • استفاده از اترنت به جای وای‌فای : تا جایی‌که می‌توانید از وسایلی استفاده کنید که با کابل به مودم وصل می‌شوند. این امر باعث می‌شود ازدحام شبکه شما کمتر شود.
  • نزدیکترین فاصله به مودم : اگر کابل‌کشی راحتی شما را سلب کرده‌است سعی کنید در نزدیکترین فاصله به مودم قرار بگیرید تا سیگنال‌های WI-FI قوی‌تری دریافت کنید.
  • دوری از وسایل الکتریکی: وسایلی مانند یخچال، مایکروویو و دستگاه‌های بلوتوثی، تلفن بی‌سیم و واکی‌تاکی ممکن است به دلیل ایجاد نویز یا امواج در کارکرد ارتباط WI-FI مودم اختلال ایجاد کنند. بهتر ‌است مودم در بیشترین فاصله از این وسایل قرار گیرد.
  • فاصله مودم از سطح زمین : بسیاری از کاربران مودم را در نزدیکترین فاصله به پریز برق و بر روی زمین قرار می‌دهند اما بهتر است بدانید که قرار دادن مودم در محلی که حداقل 50 سانتی متر از سطح زمین ارتفاع داشته باشد باعث می‌شود سیگنال بهتری دریافت کنید و از ایجاد مانع برای پخش سیگنال WI-FI نیز جلوگیری می‌کند.
  • دوری از دیوارهای بتنی و فلزی: دیوارهای بتنی و فلزی عملکرد مودم را مختل و باعث تضعیف سیگنال می‌شوند. در ‌نتیجه باید از قرار‌دادن مودم در محلی مانند انباری و پارکینگ که با این دیوارها محصور شده خودداری کرد.
  • تداخل امواج WI-FI : امروزه بسیاری از افراد دسترسی به اینترنت دارند. این بدین معناست که مودم‌های دیگری در اطراف شماست که با تداخل امواج WI-FI مانع از دریافت سیگنال مناسب می‌شوند. در‌واقع تعدد مودم‌ها و فاصله نزدیک آن‌ها به یکدیگر  باعث تداخل امواج می‌گردد. به‌همین‌دلیل استفاده از channel bandwidth یا کانالی مناسب در تنظیمات مودم که سیگنال WI-FI از آن کانال دریافت می‌شود، در بهبود وضعیت سرویس موثر است.
  • تغییر Channel WI-FI : همان‌طور‌که در بحث تداخل امواج به آن اشاره شد تغییر کانال راهکار مناسبی برای دریافت امواج WI-FI بهتر است. ابتدا در نوار آدرس مرورگر، IP مودم ( 1. 1. 168. 192 ) را وارد نموده و در قسمت WLAN گزینه channel را انتخاب و آن را در وضعیت Auto قرار دهید تا مودم به صورت خودکار انتخاب بهترین کانال را برای دریافت امواج WI-FI مدیریت کند.

    مودم برای تشخیص این موضوع از الگوریتم استفاده می‌کند و درصورت تغییر باید نرم افزار آنالیز بررسی و سپس درصورت مشاهده، تغییرات انجام شود.

  • بررسی وضعیت RSRP و SINR : پارامتر RSRP معرف قدرت سیگنال دریافتی است. در تمامی مودم‌ها هرچه این عدد کوچک‌تر و منفی باشد قدرت دریافت سیگنال توسط مودم بهتر خواهد بود. پارامتر SINR  نیز معرف کیفیت سیگنال دریافتی است که هرچه این عدد بزرگتر و مثبت باشد سیگنال با نویز کمتری دریافت می‌شود. بررسی این دو پارامتر در اصل بررسی ارتباط مودم تا دکل‌های نصب شده در سطح شهر است.
  • قراردادن مودم در فضای باز: یک راهکار ساده برای افزایش قدرت سیگنال یا RSRP قراردادن مودم در نزدیکی پنجره است که باعث می‌شود امواج بهتری توسط مودم دریافت گردد.
  • استفاده از تقویت کننده: امروزه تقویت‌کننده‌های بسیاری در بازار وجود دارند که با قرار گرفتن در کنار مودم آنتن‌دهی شبکه وای‌فای را در نقاط کور منزل یا محل‌کار بهبود می‌بخشند.

 

نکته آخر

نکته آخر اینکه با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی و تغییر نیازمندی شرکت‌ها و حتی کاربران خانگی، اپراتورهای اینترنت در رقابت با یکدیگر در تلاشند تا بیشترین میزان رضایت مشترکین را از خدمات ارائه‌شده دریافت نمایند. شرکت ارتباطات مبین‌نت نیز جهت بهبود این خدمات نصب مودم را در محل مورد نظر مشترک توسط کارشناسان نصب انجام می‌دهد. اما چنانچه عواملی باعث اختلال در عملکرد مودم شد بهتر است مشترکین به بررسی مواردی که ذکر شد بپردازند و در صورت ادامه مشکل با شماره‌گیری ۱۵۷۵ و تماس با کارشناسان پشتیبانی در رفع مشکل پیش‌آمده اقدام نمایند.

 


 
 

فروشگاه همیار نت (شرکت همیار الکترونیک خلیج فارس) با کد عاملیت 397771001 عاملیت مجاز ثبت نام شرکت ارتباطات مبین نت دارنده پروانه سراسری FWA با شماره پروانه 1-1-13 از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به همیارنت خلیج فارس می باشد